Projekt Potravina a řemeslo_ochutnávání regionálních výrobků

Projekt Potravina a řemeslo_ochutnávání regionálních výrobků

Projekt Potravina a řemeslo je zaměřený na děti z mateřských a základních škol. Jedním z cílů projektu je děti oslovit a inspirovat zemědělstvím, potravinářstvím. K tomu slouží i ochutnávky regionálních výrobků, které jsou během akce dětem podávány. Mezi ochutnávané produkty patří čerstvý kravský sýr s pažitkou či obalený ve směsi koření z rodinné farmy Kejklíček – Plotiště nebo kozoovčí čerstvý sýr a odleželý tvrdý kozoovčí sýr (podobný parmazánu) z Orlických hor od Petra Šourka z Hraštice. Dále děti ochutnají broskvovou nebo borůvkovou zavařeninu od rodinné firmy NOŽIČKA s.r.o. z Hradce Králové, která je namazaná na čerstvé makové housce z Boučkovy pekárny. Jako první jsme navštívili děti ze základní školy Trutnov. Během ochutnávání sýrů děti lákalo ochutnání kozoovčího sýru, a pro nás trochu překvapivě vzhledem k aroma, děti označili odleželý kozoovší tvrdý sýr jako nejlepší. Zavařenina s houskou měla, jako zástupce sladké potraviny, úspěch u všech dětí. Projekt pokračuje dále v Hradci Králové, tak uvidíme, co bude chutnat dětem odsud.