Informace pro žadatele k dotačnímu programu 19.C. ohledně spuštění Aplikace pro přípravu účetních a daňových dokladů

Informace pro žadatele k dotačnímu programu 19.C. ohledně spuštění Aplikace pro přípravu účetních a daňových dokladů


V Praze dne 19. dubna 2022 SZIF

Na Portálu farmáře SZIF je pro žadatele spuštěna Aplikace pro přípravu daňových a účetních dokladů (dále jen „aplikace“) pro přípravu daňových a účetních dokladů k dotačním programům 19.C.a., 19.C.b.1. a 19.C.b.2. pro rok 2021.

Zakládání daňových a účetních dokladů do aplikace lze provádět ručním vyplňováním jednotlivých daňových a účetních dokladů nebo za použití CSV souborů. Oba způsoby je možné kombinovat.

Na Portálu farmáře SZIF vpravo nahoře Nová podání → velká růžová ikona Národní dotace → vlevo dole Soubory ke stažení → složka 19.C. → složka Příručky → zde je k dispozici příručka pro žadatele pro přípravu daňových a účetních dokladů v aplikaci a vzorové excelové tabulky pro zakládání daňových a účetních dokladů a mzdových nákladů do aplikace za použití CSV souborů.

Příručka pro žadatele a vzorové excelové tabulky jsou k dispozici také na webových stránkách SZIF (www.szif.cz) → SZIF POSKYTUJE → Národní dotace → Národní dotace → Dotační programy → 19.C. → KE STAŽENÍ → Příručky.

Každý daňový a účetní doklad musí být uveden na samostatném řádku.

Samotné podání formuláře s doklady prokazujícími nárok na dotaci musí být provedeno v termínu stanoveném v Zásadách pro rok 2021, tzn. v období od 1. 5. 2022 do 31. 5. 2022.