Dožínky oslaví a také ocení nelehkou práci našich zemědělců a potravinářů

Dožínky oslaví a také ocení nelehkou práci našich zemědělců a potravinářů

Královéhradecký kraj již tradičně na dožínkách ocení nejlepší zemědělce a vyhlásí výsledky soutěže Potravinář a potravina roku. Součástí dvoudenního bohatého programu bude i diskusní kulatý stůl.
 

Každoročně je součástí bohatého programu Královéhradeckých krajských dožínek také ocenění nejlepších zemědělců a vyhlášení výsledků soutěže Potravina a potravinář Královéhradeckého kraje.

Během sobotního programu převezmou čestná uznání a diplomy za úspěchy v rostlinné výrobě, chovu skotu, prasat, koz a ovcí zemědělské podniky a farmáři našeho kraje, za práci ve prospěch rozvoje Českého svazu chovatelů, základní organizace drobnochovatelů a oceněna bude také nejlepší rodinná farma roku 2017. Uděleno bude také zvláštní ocenění za významný přínos pro rozvoj zemědělství v Královéhradeckém kraji.

 

Na dožínkách také vždy vrcholí soutěž Potravina a potravinář Královéhradeckého kraje. Spotřebitelé svým hlasováním na trzích vybrali vítězné výrobky v jednotlivých kategoriích. Vítězem v kategorii Mlýnské a pekárenské výrobky, ale i vítězem celkovým se v letošním 12. ročníku soutěže stala společnost BEAS, a.s., pekárna Lično s výrobkem Štrůdlík s jablky.

 

Všichni ocenění zemědělci a potravináři se představí veřejnosti na velkém pódiu u Koupaliště Flošna během sobotního slavnostního programu a zúčastní se také diskusního kulatého stolu s představiteli Královéhradeckého kraje, Agrární komory a zemědělské veřejnosti. Ten pořádá Regionální agrární komora v Restauraci Flošna od 13,30 hodin.

 

Oceněné regionální potraviny mohou návštěvníci dožínek ochutnat a zakoupit na trzích u Koupaliště Flošna a Všesportovního stadionu. 15.-  16. září se mohou těšit dále na program pro děti, výstavu zemědělské techniky a hospodářských zvířat, ukázky drobných řemesel a bohatý kulturní program, jehož největší hvězdou bude zpěvačka Marcela Holanová s kapelou.

Dožínek se celkově zúčastní více jak 150 prodejců a vystavovatelů. Tradiční zábavní atrakce budou k dispozici od pátku 15. až do neděle 17. září 2017.